Wednesday, August 12, 2009

freebies crazy......

seperti tajuknya....saya memang gila men'download' design2 free dr website2 kreatif oversea....(benda free kannnn...apa lagi....kita rembat je la....kikiki...)kalau nk beli pn bukan mahal sgt cuma....yg free pn cantik2...(dasar kedekut...ehh...bkn laa....jimat...)
masalahnya sekarang....lappy saya hampir penuh ngan benda free nih...huhuhu...punya la byk..(tamaknya makcik ni...)sekarang saya dlm proses membersihkan lappy dr segala design yg saya rasa tk akan digunakan...tk tau berapa lama blh siap kerja ni...byk yg kena tgk sbb bukan semua yg ada tu cantik bila disulam...maklum la..freeee....
antara penyumbang terbesar koleksi freebie saya ni ialah

1. cuteembroidery - website ni ada design2 free yg berubah setiap hari mengikut undian pengunjungnya...jadi...rajin2lah menjenguk...& mengundi design yg anda suka...kt sini gak ada design yg disumbangkan oleh pengunjung2 so...amik le selagi larat....:p....kt sini gak ada byk link ke website freebie lain....jadiii...selamat meneroka lah ye...hehehe..;)

2. cutealphabets - kt sini lak klu nk design huruf2 yg cantik2...satu huruf setiap hari jadi kenalah rajin klu nk wat koleksi sendiri..klu nk cepat beli je....hehehe

3. embroiderydesigns - blh download 3 design free seminggu...klu nk lebih kena wat pembelian....

4. secretofembroidery - kt sini kena cari freebie sbb tersembunyi dlm koleksi design yg dia jual...bukan semua set ada freebie tp berbaloi klu cari sbb design dia cantik2...& koleksi dia pn byk...

5. embroworld - kt sini ada sikit je design yg dijual...lain semua freeee.....kikiki....

6. oregonpatchworks - design kt sini cantik2 walaupun yg free....

7. n-needlework - website dr rusia...best...

8. freebielover - haa...klu rajin jenguk le website ni sbb semua design free & bertukar setiap 10 minit...hehehe...ngadap komputer je le kerja nya....

byk lagi website yg best...tk mampu saya nk senaraikan kt sini....pegi aje ke senarai link yg saya ltk kt tepi tu...dari link2 tersebut anda blh meneroka seluruh dunia...tk jd koje le jawabnye...ngeee....(saya penah dpt soalan cepumas dr hubby...'donlod byk2 ni ,bila nk sulam?...makcik terkedu....kikiki...)

silalah jamu mata dgn foto2 dibwh....inilah sebahagian kecik koleksi design free saya...ada baaaanyaaaaakkk lagi....


dancingneedle

oregon

design by enid


embroworld






yg 3 ni tk ingat dari mana....mungkin dari sini


embroworld



embroworld

sesiapa yg guna mesin sulam epal janome,klu nk download pastikan dlm format jef sahaja...format lain tk boleh guna utk mesin tu...
buat yg ada software..hehehe...anda boleh bermaharajalela men'download' sehingga puas hati.....

saya cuma berkongsi pengetahuan....semoga memberi faedah kepada sesiapa saja yg suka benda2 free ni...lagipun bukan design sulam je yg free...idea& projek jahitan lain pn ada sekali....selamat mengembara......ngeee....

8 comments:

Haida Hussin said...

mekasih ainiayu for the info.. kita pun suka tgk2 website ni.. mmg ngadap je pc.. keje lain tak siap..

Ayu said...

wahh..akk ada mesin sulam tu bestla.
ayu suka gak meneroka ni tp ambik yg hand embroidery jela.Hihi.tp ntah bila nk buat:)

Komputer ayu pun dh jd low disk space.byk sgt dok download..:)

ainiayu said...

betul tu haida....keje tertangguh sbb ngadap pc la...hehehe...tk pe..utk menambahkan idea gak kan...kikiki...

ainiayu said...

kita serupa la nampaknya ayu...hehehe...kena beli external hard disk nampaknyer ni...huhuhu...benda tu klu simpan bukan basi pun...nnt bila nk wat dh ada je...(bila lah tu yeee...)

lee-za said...

bestnya jadi tukang jahitkan...lee-za penah gak ader keinginan mcm tu but ...tak menjadilah...my sisters 2 org tailor I je tak menjadi... sbb lee-za ni tak cukup rajin kot...huhuhu...semoga maju jaya eee...

ainiayu said...

sy pn bkn pandai sgt menjait..tp sbb minat,buat gak le walaupun hasil tk berapa memuaskan hati...bila dtg pen
nyakit 'M' tu semua benda tertangguh...mengadap pc je la koje nya...thanks ye lee-za....

Syafazaliza said...

terima kasih bebyk for the info ayu... sy plan nk beli mesin sulam gak.. sementara tggu mesin sampai leh la try dload design.. thanks again.. :)

ainiayu said...

ok welcome...hehehe...selamat mendonlod....& menjelajah dunia jahitan&sulaman yg tk berkesudahan...kikiki....