Sunday, November 1, 2009

work in progress

salam semua....maaflah..lama betul saya tak update blog ni....sunyi sepi....terima kasih pada sesiapa yang sudi menjenguk....sebenarnya tak ada benda yang perlu dikongsikan....sekadar hari2 biasa & rutin yang biasa....kerja2 jahitan dan sulaman pun baru nak mula balik...lama jugak saya cuti dari menjahit....raya sakan nampaknya....tapi tak boleh nak ikutkan hati sangat....kalau tak mula langkah pertama, sampai bila pun kerja akan tergendala....bila dah mula baru mood menjahit tu datang balik.....

sekarang..walaupun asyik mengadap lappy ni..mesin sulam kesayangan saya jarang berhenti....mood macam ni bukan selalu datang....harap-harap berpanjangan...hehehe...insyaallah....

saya sedang sibuk menyulam telekung yang ditempah kawan-kawan....takde la banyak tapi ada laa...saya ambil masa lebih kurang 2 hari untuk menyiapkan sepasang telekung sulam...




salah satu corak telekung yang sedang dibuat....



selain tu saya jugak asyik mengadap lappy ni....bukan mengadap facebook je tau....(walaupun sebenarnya ye....)hehehe.....saya telah diminta oleh seorang kawan untuk setting nama bagi sulaman nametag...banyak jugak....lebih kurang 350 nama...berpinar jugak la mata ni asyik merenung skrin lappy je...tau je la nama budak2 sekarang...canggih manggih....tp alhamdulillah dah siap....

ok...jumpa lagi nanti....

4 comments:

Yati said...

Ainiayu,
lama tak dengar cerita. Sibuk ye? :)

aNiS tHe BumbleBee said...

haaa..update pun blog..kekeke..asik men game kt fb jee..wah,byk tempahan ye kak..nnti2 pndah,customer baru pulak lah ye kak..

ainiayu said...

tkde la sibuk sgt yati...tkde bende nk kongsi....senyap je la.....

ainiayu said...

ala..dulu tkde game2 ni....zaman akk muda2 dulu..men batu seremban & men getah je....kikiki...
tempahan tu tkde la byk tp amik masa lama nk siap....sbb tu rasa cam tk abih2...harap2 bila pindah nnt ada la customer....huhuhu...