Thursday, June 24, 2010

adusssss......

semalam.....panggilan dr pusat epal puchong....

miss epal : "kak...mesin akk belum dapat dibaiki kerana sparepart tak ada di service centre sini"

akk.: "habis tu,bila mesin tu leh siap?"

miss epal : "kami kena ode sparepart dari jepun"

akk : "lama ke nak tunggu?"

miss epal : "mungkin dalam 2 bulan"

akk : "HAAA.....2 BULAN?.....apa rosaknya?

miss epal : "sambungan bahagian power supply"

akk : "bkn kabel @ fius?

miss epal : "bukan....ada barang bahagian dalam mesin.....kena juga tunggu barang dr jepun tu...."

akk : "mmmm....nk buat camner...terpaksa la akk tunggu....tolong cek harga ye dik...maklumla...duit jepun ngan duit sini bukan sama...."

miss epal : "ok la kak....kalau ada pape nanti kita orang call akk"


terkedu di situ......bukan harga sparepart yg dirisaukan.....

tau apa maknanya.....

1- tak boleh terima tempahan sehingga mesin siap dibaiki.....2 bulan tuuuu....itu pn kalau betul la 2 bulan....harap cepat la....

2- terpaksa tangguh tempahan yg ada....itu pn kalau yg menempah sanggup menunggu....:(

3- 2 bulan akan datang adalah waktu paling sibuk utk tukang jahit & sewaktu dgnnya...

4- tak de la duit raya tahun ni....huwaaaaaaaa

buat yang telah membuat tempahan sulaman....saya minta maaf banyak2 ye...email saya untuk maklumat selanjutnya.....

apa nak dikatakan...ye tak.....redha je la....memang tengah blur skang ni....nak buat apa ye?...nampak gayanya saya kena le buat benda lain yang tak memerlukan sulaman....mmmm....stok kain banyak....tunggu la apa yg nak jadi lepas ni ye....hehehehe.....kena cari duit raya gak ni.....:P


p/s....miss epal tu tak kena mengena dengan cik epal blogger tu ye....harap maklum....:P

12 comments:

Liana said...

lama btul nak tunggu! buat kuih raya la kak.... hehehehe.... hurm...sabo jer la yer...coo ba annnn!!!

ainiayu said...

hahaha...akk nk wat kuih raye....cam lawak lak....akk tk bape pandai la.tp...gud idea tu...mana tau kut2 terkeluar lak bakat terendam ni...kekekeke

Haida Hussin said...

aini.. jahit beglah. takyah sulam2. saya dah tak larat terima order.. boleh pass kat aini.. jomlah

ainiayu said...

mmg ada dlm kepala ni nk jahit beg....kain pn banyak....hehehe....saya kena practice dulu la...nnt dah jd baru leh terima tempahan....haida sibuk sgt ye skang....mmg payah nk menjahit klu ada keje lain....tkpe...wat pelan2...:)

DJ said...

knp macam 2 sekali lamanya,,,patutnya pusat epal adala semua stok alat ganti supaya pelanggan tidak tunggu buang masa begitu sja,,,nanti kita leh bg cadangan kat pusat epal,,,,,

ainiayu said...

tatau la DJ...mungkin masalah cam tu belum penah jadi...tu pasal tkde sparepart....dulu ada sekali sy kena tukar tpt letak ram kt mesin tu, dlm seminggu je sy tunggu...& sib baik la tk mahal....yg ni tatau la..:(

Haida Hussin said...

aini mesti boleh buat punya.. lebih bagus dari saya.. confirm! :-)

bukan mesin jahit je kena tunggu sparepart lama.. tv lcd samsung saya penah rosak.. tunggu sparepart dekat 2 bulan.. bila call tanya, jawapannya tengah tunggu shipping.. on the way.

ainiayu said...

harap2nya sy berjaya le wat beg tu....hehehe....thanks....

tu la kan...payah tul klu tunggu sparepart dr oversea....harap2 cepat la....

aNiS tHe BumbleBee said...

cian akak...dia nk suh akak rehat la sama...kasi can main game FB..hahahaaha!

p/s:anis printscreen header akak..adalaa nk cerita skit pasai akak kt blog..tihi..!

ainiayu said...

ala anisss...akk mmg dok rehat manjang...hehehehe.....

hep....hg nk wat pe haaa?...jgn ngumpat akk dah lee....kekekeke....

Yati said...

La, kira parah jugak la keadaan mesin tu yek.. Kalau ada mesin jahit lain, boleh guna, jahit baju biasa je, tak yah sulam. Sabor ye. Cubaan tu..

ainiayu said...

mesin lain ada....leh la nk jahit mende yg tk memerlukan sulaman....:)..insyaallah...ada keje nnt...