Tuesday, January 19, 2010

heavy cotton

koleksi terbaru heavy cotton dalam simpanan saya....terbeli di nagoya kajang....tk plan nk beli kain sebenarnya tapi sebab berkenan beli la jugak....pantang sungguh masuk kedai kain....rambang mata....

ayu baik - "tak payah le beli lagi....kat umah tu banyak yg belum jahit.Dah habis yang dekat umah tu baru la beli.."

ayu tak berapa baik - "baik ko beli...nanti habis naya je...mana lagi nak cari...sekurang-kurangnya buat collection...nanti bila nak guna dah ada je.."

tolooooong....akak keliru...jalan selamat.....saya beli je tapi jangan beli banyak....erkk...boleh ke cam tu?..boleh la kan...kan...kan....

hentam saje la ayu oiii...duit ko kan...ade ke org lain peduli.....

bila dah beli tu...macam-macam plan dalam kepala ni....tapi.....masih dalam kepala sehingga kini.......huhuhu....HAIDA.....tolong bg motivasi skit.....ngeeeee.....








begitu lah adanya.......

27 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

vavava..tantiknye kain..nk buat apa kain tu kak? beg kak? sarung bantal busuk kah? tihi..

ainiayu said...

nk wat pe???mcm2 plan...harap2 jadi laa...hehehe...

Yati said...

Cantik-cantik ye kain kat Nagoya. Elok beli, kalau tak beli, malam mesti terbayang-bayang. Hik hik.

Sweetlilcraft said...

haha..mcm tu la kan.saya pun ada kain baru gak.nti sy upload:)

Haida Hussin said...

cepat jahit aini! sebelum lupa.. nanti terperap je kain tu tak ingat mana letak.. hehe. kalau tak nak jahit..jual je kat saya..hahaha

Ibtisamfarah said...

Salam Sis, naktanya Nagoya kajang tu kat dalam Tesco ke ek?cantik kain2 tu..

ainiayu said...

hahaha...tul tu yati...nnt mengigau lak...naya je....

ainiayu said...

ayu..cepat la upload gambo kain....mesti cantik2...beli kt ner ye?...(ada hati lg tuuuu.....)kekeke...

ainiayu said...

hahaha....mmg tgh tercari2 design yg sesuai utk kain tu...duk melawat blog org cari idea...byk sgt ,tatau mana nk pilih....haida nak ke?...saya leh tlg belikan(klu stok ada lg le...)hehehe...

Gaban said...

wahhh..kain...sy suka kain..kalau ke pasar atau ada kedai kain, sy pasti singgah dan beli..mesti beli..kalau sy, mmg sy akan simpan dulu, bila ada idea baru jahit sumting..jgn risau heavy cotton tahan lama..

Wan Anis Sorfina said...

huyohhhh.. nak buat apa tu? habaq mai sat ~

ainiayu said...

betul tu gaban...hehehe...kain tk basi kan...kan...kan....hehhehe

ainiayu said...

mcm2 idea wan oiiii...tunggu je la dia jadi apa....hehehe....

ainiayu said...

ibtisamfarah...ye..nagoya kajang dlm tesco tu....duk kajang ke? akk pn org baru kt sini....ada ke kedai kain yg best lg kt kajang ni ye?.....

cik EPAL said...

buat baju boleh?? :)

ainiayu said...

maksud cik epal...saya boleh buat baju @ kain tu blh guna utk buat baju?...hehehe...tk berapa paham...tk pe..saya jawab dua2...saya leh buat baju tp utk diri sendiri je la....kain tu tk sesuai nk wat baju sbb tebal & agak keras....harap cik epal puashati....hehehe...

adikmanis said...

hi...boleh tau berapa RM/meter kain ni?

Ibtisamfarah said...

kak ayu..saya pun setahun duk kat area stesen komuter UKM, tp takde jumpe kedai kain best pun..kat warta atas tu ada gak kedai kain..tp biasa jerlah..mahal sket..

ainiayu said...

klu nk tahu nnt email saya ye......

zann said...

Biase la tu aini..kiter2 ni mmg pantang masuk kedai kain..heheheh...x sabar nak tunggu hasil2 aini dari kain2 tu...

zann said...

Biase la tu aini..kiter2 ni mmg pantang masuk kedai kain..heheheh...x sabar nak tunggu hasil2 aini dari kain2 tu...

ainiayu said...

insyaallah zann...tunggu je...:p

Kyuubi_85 said...

pengumpul koleksi kain... hahaha

pmpuan memang pantang ke kalau masuk kedai kain?

Everything beautiful

suziyana said...

berapa semeter kain yg ain beli kat nagoya..pattern ni pun ader kat tewah..so sajer nak compare harge..

ainiayu said...

kt nagoya murah skit...tk sampai rm10....kt tewah rm13.90 kan?

lia said...

eh,eh,samalah kain yang kita beli ni!beli kat nagoya kan?hehe..samalah plak taste..kalo dah jadi something nt upload la ye..

ainiayu said...

lia..hahaha...tk tau la bila nk jd something....hehehe...byk sgt mende nk wat ni....:P