Thursday, April 8, 2010

adakah ini kesudahannya???

inilah kesudahan cerita sebelum ni....hehehehe....jadi sarung kusyen je....itu pn amik masa gak nak siap.....mula tu ingat nak buat hiasan dinding tapi teringin nak join jom jahit untuk bulan mac....maka jadilah sarung kusyen walaupun dah masuk bulan april dah ni....hehehe...tak pe ye tinihani....leh join gak ke kalau dah terlebih tempoh.....



sebenarnya dah lama saya tak buat quilting & applique ni....tak pe la...lepas ni saya cuba buat lagi....insyaallah.....practice makes perfect....



kalau tengok macam tak cukup sifat je sarung kusyen ni kan?....memang pun...hehehe....sebenarnya lebih cantik dan kemas kalau saya letakkan piping keliling sarung kusyen ni....tapi disebabkan tali yang dicari entah di mana menyembunyikan diri....(tak cari kat kedai je...kalau tak mesti jumpa nyer...kekeke....) jadilah sarung kusyen ni seadanya aje....



nampak sangat dah lama tak buat kan?...freehand quilting pn huru hara....hahaha....tak pe la...( pujuk hati sendiri.... sebenarnya tak berapa puas hati dengan hasilnya....)


mungkinkah kisah sunbonnet sue ini akan bersambung?????......:))

16 comments:

TWEETY BERT said...

akakkkkkkk... shanternyer kak!!!!!

waowaowaowaowao....

tanak jual ker... waahahh kemas betul kak...

saya ni x pndai jahet huhu..

huhu kagumnyer kak hehe

ainiayu said...

thanks...yg ni tk jual....hehehe...nnt akk buat yg layak dijual....insyaallah....

umu minat jahit ke?..klu minat leh blaja...nnt pandai la...:)

My Botang said...

salam from far, adoring your sunbonnet sue applique.. cantik!!

ainiayu said...

thanks my botang....:)

Diesha said...

suka suka suka...ni la projek jahit ari tu yer.....sambungla citer ni..nak tahu kisah selanjutnya.....:D

ainiayu said...

hahaha...klu nk sambung mmg panjang...mmg nk buat lg...bergantung pada masa & mood...tunggu aje la.....akk akan buat sampai puas hati dgn hasilnya....insyaallah....:))

d u r a said...

hi ayu, cantiknya sunbonnet sue ni.. sambungla lagii..tak sabar nak tengok semua kisah mek sue ni :)

ainiayu said...

thanks.dura...insyaallah....:)

kakyong said...

memang chantek..
x reti bab2 quilting nih...

Wan Anis Sorfina said...

terbaeekkkkkk!

TiniHani said...

wahh cantiknyaa.. baruu sempat nak komen.. kemas sangat applique awak tu... nanti saya buat entry pasal sarung kusyen dah siap tu... cantikkk

gee said...

tahniah! never ending stories..Tu lapiknye cutting mapnyeeee yeee...BESAR punyee..at last dapat gak.

Haida Hussin said...

cantiknya.. geram tengok. kena ada mesin epal baru boleh buat mcm ni ke aini.. bilalah dapat buat ni.

ainiayu said...

wan...thanks...:)...bila la nk dpt tgk kerjatangan wan lg ye?...:P

ainiayu said...

kakyong...thanks...tak reti boleh belajar..yg penting minat....:)

ainiayu said...

tini...terharunyeee...:))...thanks ye...:)

geedot....haa..yg ni aku beli ngan zila...besaq & puas hati...tu yg laju skit wat keje...:P

haida...guna mesin jahit ape pn boleh buat...tk semestinya epal...yg penting ada fungsi jahit zigzag,blanket stitch @ pape decoration stitch yg sesuai....kalau nk buat free hand quilting kene ada tapak sulam...lagi satu...sulam tangan pn boleh,cuma amik masa je la...:)

thanks sume kawan2....ni yang buat tambah semangat nak jahit lagi...luv u all...muahhhhh....